Min variant av bruschetta eller bästa värmeslagsmaten.

Här på bloggen har det varit alldeles för tyst alldeles för länge fast för min del betyder det att jag har haft en enastående och väldigt välbehövlig semester. 5 veckor, 5 härliga oslagbara veckor som gick alldeles alldeles för fort.

Vi har egentligen varit tillbaka i verkligheten i 1 1/2 vecka men jag var inte riktigt beredd att tackla den än plus att liten buskille fick öroninflammation efter några dagar på dagis.
Jag är nyexad, vilket innebär mycket stolthet men även en ruskigt massa måsten att ta tag i. Dock har denna vecka varit makalös, med en underbar träff med en barndomsvän som jag inte träffat på 25(!) år och en anställningsintervju som gick förträffligt bra, kanske nästan för bra (där vaknade den elaka självkritikern i mig), så nu är jag tillbaka med full kraft!

Åter till bloggen, naturligtvis har jag ätit en massa smarrigt på semestern som jag kommer att dela med mig av framöver.
Men däremot vad i hela fridens namn hände med Sverige i somras, 30+ i ett antal veckor? Inte för att jag klagar men ovanan över denna värme fick en ju att tappa konceptet helt, laga mat? Varför det? Jag dör värmeslags- och svettdöden vilken sekund som helst…

Däremot så var min variant av bruschetta ett stående inslag i kosten, så enkelt, så gott och så perfekt i värmen!

Stora skivor av något lantbröd
Vitlök
Olivolja
Solmogna, goda tomater
Mozzarella
Basilika

Olja brödskivorna och gnid in dom med vitlök.
In i ugnen tills dom är lite gyllene och frasiga.
Hacka tomater och mozzarella och lägg på brödskivorna. Strimla över basilika, ringla lite olja över och några tag med saltkvarnen.
Tada, världens enklaste och godaste lunch i värmen!

 

IMG_0269

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *