Tyst i bloggen, illa illa, men jag kan skylla på en hektisk vecka med bl.a mycket nervositet för jag blev kallad till intervju nummer två för jobbet jag verkligen verkligen vill ha. Intervjuerna, både ett och två, gick strålande men det är ju det här med att inte ha x antal års erfarenhet, men jag måste ju börja någonstans, så snälla välj mig! 🙂
Det här blir ett snabbinlägg då jag är på språng…igen.
Jag är ingen frukostmänniska, eller jo det är jag om jag får vara uppe någon timme eller två innan jag äter och gärna får sitta en timme och mumsa också. Så jag är en helgfrukostmänniska, men vardagsfrukost huga, inte min grej. Men det finns faktiskt en frukost som jag alltid återkommer till och den funkar alldeles utmärkt att ta med sig till jobb, skola, etc. Overnights oats, eller dra-över-natten-havregrynsgröt, det är grejer det, inget fix på morgonen utan funkar att äta direkt ur bunken, kall, om det är riktigt hektiskt.
Overnight oats
2 dl havregryn (gärna glutenfria om du vill, på bilden har jag dock dinkelflingor, havregrynen slut)
2 dl valfri mjölk (jag hade kokosmjölk alltså inte den på burk utan tetra)
1-4 – 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver (ta mindre om du vill, men jag ääälskar vanilj)
1 msk chiafrön
Blanda ihop allt och låt stå i kylen över natten och dra.
Värm eller ät kall med dina favorittillbehör, jag hade rostad kokos, smarrigt och magen blir lycklig av alla fibrer.
Ha en alldeles strålande dag!
Första gången jag ser gröt som ser intressant ut; ser ju ut som en smarrig havrekaka! Ska pröva med vanilj nästa gång.
Pingback: Slökokta, tjocka revben eller hur man firar sin mor ordentligt. | Själamat