Kycklingrullader eller det här är riktig själamat.

Dimmig morgon, området ligger inlindat som i bomull, friskheten slår emot mig och det doftar fuktig jord, aaaah, hösten är bra härlig!
Valet i söndags tänker jag inte ens kommentera då jag aldrig blivit så chockad och besviken vid ett val tidigare,  förutom att Sverige blev 13% kallare och jag gör allt för kärleksbomba alla människor jag träffar. Hittills går det väl sådär, de flesta tror att det är något fel på mig eller att jag rentav är försöksutskriven, men skam den som ger sig.
I tider som dessa, höst och kyligt inrikesklimat, kräver sin mat och vad är bättre än Mannerströms kycklingrullader? Ack, så goda och otroligt populära här hemma!
Tyvärr blev det bara några bilder på själva tillagningen, sen kom jag på att jag hade ett möte med några klassföräldrar om den önskade klassresan och hur vi ska dra in pengar, så jag var tvungen att rusa.

Kycklingrullader fyllda med lök, persilja & bacon

Tandpetare eller grillspett i trä
12-16 skivor tunnskivad kycklingfilé (jag tog 4 stora, vanliga kycklingfiléer som jag skivade i 3 skivor per filé)
1 gul lök
1 paket bacon
2 msk Dijonsenap
1 dl grovhackad persilja
3 stora morötter
5 dl färdigblandad kycklingfond (läs på flaskan hur mycket fond du ska ha till 5 dl vätska)
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt
Peppar

Hacka baconet och löken och fräs i en stekpanna tills baconet har fått lite färg och löken mjuknat. Ta av från plattan och låt svalna något. Blanda ner dijonsenap, persiljan, peppar och eventuellt salt (om det behövs).

DSC_0333

Lägg lite fyllning i varje kycklingskiva och rulla ihop. Trä igenom tandpetare eller grillspett delat i mindre bitar, tänk på att fästa skarven ordentligt. Stek sedan i oliv- eller kokosolja. När de fått fin färg runt om, slå på kycklingfonden och låt småputtra i 15 min. Samtidigt grovhackar du morötterna och lägg ner i kycklingen och koka med tills de blivit mjuka.

DSC_0338

Ta upp rulladerna och morötterna och lägg åt sidan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i fonden och mixa med stavmixer till en skummig sås. Jag serverar sås och rullader på samma uppläggningsfat, men du kan även ha såsen vid sidan om.

Servera med potatismos, kokt eller stekt potatis och gärna lite kokta grönsaker.

Smaklig spis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *