Raindrops keep falling on my head, tralala. Här är det grått och blött, men vad gör det när man kan laga god mat, tända ljus och bara mysa? Veckorna bara springer iväg med aktiviteter som aldrig förr och nu har äldste sonen uttryckt en önskan om att börja med handboll också, som har träning på vår enda lediga dag i veckan, lord have mercy! Vet faktiskt inte hur jag ska ställa mig till detta, vill ju inte neka honom att göra det han vill, men logistiken skiter sig redan x antal gånger i veckan, gaaah. Nåja, han blir större och får snart klara att ta sig till och från aktiviteter själv, men den här träningen slutar 20.00 och jag vete tusan om jag låter en nioåring åka själv på kvällen.
Härom dagen gjorde jag i alla fall en gammal goding som vi inte har ätit på ett tag, alla älskar den och den passar utmärkt när ett gäng hungriga killar med låg blodsockernivå kommer hem från träningarna.
Möt viltlax, en kombo som jag första gången tyckte lät jätteskum, men så fel jag hade, underbart gott och enkelt! Tror jag hittade receptet i gammal Buffé-tidning, men osäker.
Viltlax (4 port.)
4 portionsbitar lax eller likvärdig mängd färsk laxsida
1 tsk salt
2 1/2 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond eller viltfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg i en ugnssäker form.
Blanda grädde, fond, lingonsylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.
Jag serverade med mandelpotatispuré (pressad potatis är också gott) och ångkokt broccoli. Hepp, snabb, enkel och jättegod middag klar!
Smaklig spis och ha en riktigt trevlig helg!