Tyst på bloggen och ganska tyst i köket också. Höstrusket fick till sist tag i mig och jag hamnade i en svacka där jag inte alls var sugen på att stå i köket eller hitta på nya recept eller faktiskt inte hade lust med mycket annat alls heller. Så här hemma har det varit ganska mycket mamma Scan och halvfabrikat senaste tiden, skämmes jag vet. Även jag med mitt enorma intresse för mat får svackor där matlagning bara är ett nödvändigt ont, även solen har sina fläckar eller hur var det nu?! Hahahaha, hybris mycket?
Men efter en helg med fotbullscup med äldste sorken i dagarna två från tidiga morgonen till sena kvällen med mycket kokta korvar och hämtmat och annat vedervärdigt, så kickade längtan efter riktig mat in igen. Snabbmat är inte riktigt min kopp med te, funkar nån gång ibland men som alla mål under två dagar fick mig att dö en smula inombords.
Men hon är tillbaka och hon är tillbaka med ny energi eller nja, lite mer än under de senaste veckorna i alla fall.
Måndagens middag blev asiatiska köttbullar, ris och en svalkande sallad.
Asiatiska köttbullar med sting i
Köttbullarna
1 kg blandfärs
2 ägg
4 rivna vitlöksklyftor
1 tsk sesamolja
2 tsk riven, färsk ingefära
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla medelstora köttbullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Stek mitt i ugnen i 25 min eller tills köttbullarna börjar bli lite bruna.
Såsen
2 dl hoisinsås
1/2 dl soja
1/2 dl risvinäger
5 rivna vitlöksklyftor
2 tsk riven, färsk ingefära
1 msk srirachasås (kan uteslutas om du vill ha en mildare smak)
Svarteppar
Sänk ugnen till 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en ugnstålig gryta. Lägg ner köttbullarna i såsen och blanda dom ordentligt. Sätt på locket och in i ugnen i 2 timmar. Rör om i grytan med jämna mellanrum.