Baconlindad kyckling i balsamicosås eller enklast är oftast godast (och fetast).

November, redan november, bara 1 1/2 månad till jul och jag vill julpynta nu! Lite tidigt jag vet, men jag älskar julen och pyntet men nej, jag går inte all-in med tomtar överallt och flashande ljus, även jag har gränser. 🙂 Men jag älskar ljuset från stjärnor och ljusstakar, det är så himla mysigt. Jag skulle vilja börja julpynta i oktober när mörkret börjar komma och det grådassiga tar över, så jag tror minsann att det blir nån liten stjärna eller ljusstake som åker upp i veckan, skit i traditionerna, här ska mysas!
Apropå mys, i måndags åt vi en av mina gamla klassiker, en riktigt mysig rätt som är larvigt enkel men ack så god, 2 vuxna och 2 barn åt upp 900 g kycklinglårfilé, hyfsat bra betyg…. 🙂

Baconlindad kyckling i balsamicosås

Kycklingen
Ca 900 g kycklinglårfilé
Salt
Peppar
Oregano
2 paket bacon

Balsamicosås
4 dl grädde
4 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
4 pressade vitlöksklyftor

IMG_0461

Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano, snåla inte med oreganon! Bryn den i smör eller kokosolja. Linda baconskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde med balsamvinäger, fond och de pressade vitlöksklyftorna. Häll såsen över kycklingen i formen. Stek i mitten av ugnen i 15 min.
Servera med rostad potatis eller rotsaker och en god sallad.
Enkelt, snabbt och väldans gott!

Smaklig spis!

IMG_0462

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *