Rustik bondgryta eller ren kärlek på en tallrik.

Ibland är det bästa att bara låta råvarorna göra jobbet och ge smaken, inga krusiduller utan bara enkelt men ändå så smakrikt. Blev bjuden på detta av kära vännerna Maria och Kalle, så himla gott  så jag snodde bara receptet rakt av och gjorde det till min egen paradrätt, sån är jag, inga skrupler här inte. Ledsen M & K, men ni är omnämnda nu i alla fall, puss på er. 🙂
Den här grytan är så enkel, så mysig och så himla perfekt. Jag serverar den i djupa tallrikar med delad, kokt potatis underst och häller grytan ovanpå och sen kan man göra som jag och sorkarna gjorde idag, slå sig ner i soffan med tallriken på magen, sleva in och bara njuta.

IMG_0464

Rustik bondgryta

600 g skinkstek eller picnicbog (jag hade fläskkarré, funkade det med)
2 klyftade gula lökar
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 lagerblad
300 g skivad morot
200 g skivad palsternacka
200 g tärnad kålrot
200 g broccolibuketter
2 dl crème fraiche

Ansa och tärna köttet. Bryn kött och gul och vitlök i smör i ca 5 min. Tillsätt vatten, salt, peppar och lagerblad. Låt koka i 1 timme.
Tillsätt rotfrukterna och låt koka tills de mjuknat, ca 20 minuter. Tillsätt sedan broccoli och crème fraiche. Rör om ordentligt och koka i ytterligare 5 min.
Servera med kokt potatis.

IMG_0470

Smaklig spis!

IMG_0476

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *