Fläskpannkaka eller jag borde definitivt rengöra ugnen.

Veckorna bara springer iväg och jag har mängder med recept som jag vill lägga ut, men jag vet inte var tiden tar vägen?! Får nog lägga upp bloggande som en post i min iterationsplan. Iterationsplan? Jo, jag är en sån där agil människa, dvs ett arbetssätt inom t ex mjukvaruutveckling, en att-göra-lista inom en viss tidsram och man ska inte lägga till fler saker i listan än man hinner med under denna tid men den ska vara full. Och ja, jag är så himla nördig att jag har en sån lista privat och ja igen, det är så himla bra. Tillfredsställelsen när man fixat hela listan på en vecka är väldigt angenäm och du blir rackarns effektiv när du har den framför näsan och ser hur illa till du ligger ibland.
Men nu till det den här bloggen handlar om, maaaat! Mannen min är väldigt mycket för husmanskost, vilket jag gillar också så häromdagens middag blev fläskpannkaka, enkelt, gott och väldigt uppskattat.

Fläskpannkaka (8 port.)

450 g tärnat/strimlat bacon (jag tog 3 pkt vanligt bacon som jag strimlade)
6 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk strösocker
12 dl mjölk
6 msk smält smör

Lingonsylt

Sätt ugnen på 225 grader. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, spara fettet som blir kvar.

IMG_0516
Vispa ihop ägg, mjöl, salt, socker och 2 dl av mjölken. Vispa gärna med ballongvisp så att smeten blir riktigt slät. Tillsätt resten av mjölken och smält smör under vispning och låt smeten svälla i 5 min.

IMG_0518
Häll baconet med fettet i en långpanna, vispa om i smeten och häll den över baconet i långpannan. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den är mörkt gyllenbrun. Skär den i bitar och servera med lingonsylt.

IMG_0520Säg hej till min vidriga ugn, rengöra kanske?

Ha en fabulös dag, kära du!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *