Gårdagen bjöd på tristaste möjliga väder, spöregn och grått grått grått. Turligt nog hade dagis planeringsdag och var stängt så jag och lille E drog iväg och hängde på Andy’s Lekland hela dagen tillsammans med hans bästis. Jag var nog mer trött efter x antal timmar där än vad dom var, vilka Duracell-kaniner! Så lagom trött och ruggig av vädret var det läge för att göra lite välgörande gryta, gjorde en gulaschig variant fast inte tomatbaserad.
Gulaschig gryta
1,5 kg grytbitar av t ex högrev (jag använde färdigköpta grytbitar som funkar alldeles utmärkt bara de får koka en stund)
2 st gula lökar
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
½ citron, finrivet skal av
1 tsk torkad timjan
½ tsk torkad mejram
1 tsk stött, hel kummin
½ tsk cayennepeppar
2 msk eller 2 tärningar mörk oxbuljong
1 liter vatten
2 st paprikor, gul och röd
Bryn köttet i smör i en stekpanna, häll över i en gryta/stor kastrull. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över i grytan.
Skala och grovhacka löken, lägg ner i grytan tillsammans med de finrivna vitlöksklyftorna, salt, paprikapulver, citronskalet, timjan, mejram, stött kummin, cayennepeppar och oxbuljongen. Häll på vattnet. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra i ca 2 ½ timme.
Precis innan servering så strimla paprikorna tunt och släng ner i grytan. Servera med kokt potatis.
Smaklig spis och trevlig kväll! Nu ska jag baka citronkladdkaka, härliga tider!