Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika eller i väntan på en ny spis.

Jullovet har börjat och bara 4 dagar kvar till julafton, oooooh så underbart, jag är lika förväntansfull som barnen. Idag har vi varit på julbord på mysiga Långa raden i Velamsund och sedan middag hos svärföräldrarna, vilket det förstnämnda inte var så smart att göra innan vi var bortbjudna, himmel så mätta vi var. Nu myser vi bara i soffan, granen är klädd och mysbyxorna på och jag funderar som vanligt på recept och min nya spis.
För några veckor sedan dog en av mina plattor på spisen, naturligtvis den som jag använder mest, och efter felanmälan till värden visade det sig att spisen var ca 30 år gammal, bra kvalité på den uppenbarligen. Igår skulle vi fått den nya spisen, vilket vi fick också men det visade sig att spisen var trefas och vi har bara enfas i huset, smart hustomte vi har, suck. Men nu står en ny spis (rätt fas) och väntar på att bli installerad imorgon, ska bli så kul att börja laga all julmat på den. Men i och med att det blev lite förvirrat igår så fick det bli en relativt snabb men absolut dö-enkel middag som avslut på veckan.

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

4 kycklingfiléer
6-8 körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
2 dl grädde
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, salta/peppra och stek i lite smör tills de fått färg. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form, dela tomaterna och lägg över kycklingen. Hacka basilikan och strö över kycklingen. Vispa ihop grädden med dijonsenapen och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda i crème fraichen och häll blandningen över kycklingen. Strö över den rivna osten. Gratinera i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Servera med kokt ris och en grönsallad.

IMG_0621Gratängen innan sås och gratinering och jag struntade i att bryna kycklingen först, fanns inte tid för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *