Hummerpasta med konjak eller när man inte orkar äta vickningen.

Välkommen 2015, vad kul vi ska ha, du och jag! Jag har en hel del planer och mål för detta år och är väldigt taggad!
Nyårsafton spenderades med två andra familjer, otroligt trevligt hade vi och åt en massa gott, återkommer till menyn senare. Vi åt så pass gott att humrarna jag hade med mig för att gratinera och ha som vickning inte orkades med, så mätta var vi! Men inte hängde vi läpp för det, de blev gårdagens middag, en hummerpasta med konjak, ljuvligt gott!

Hummerpasta med konjak

2 st humrar
Smör att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor eller 2 små morötter
2 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
1 krm cayennepeppar
Vatten

3 dl grädde
2 msk konjak
Persilja
2 vanliga tomater eller 6-8 körsbärstomater
Salt
Peppar

IMG_0755

Rensa humrarna, lägg köttet åt sidan och försök att få ut kloköttet så helt som möjligt, hacka upp skalen i mindre bitar.
Hacka den gula löken, vitlöken och morötterna grovt. Hetta upp en kastrull och fräs skalen, lökhacket och morötterna i lite smör i några minuter. Tillsätt tomatpuré, vitt vin och cayennepeppar. Häll på vatten så att skalen precis täcks och låt småputtra i 30 minuter.
Sila av buljongen och reducera (koka av) vätskan tills ca 2 dl återstår.

IMG_0760

 

Tillsätt grädden och konjak och låt såsen koka ihop tills den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Hacka tomaterna och persilja och lägg ner i såsen och puttra tills tomterna mjuknat. Hacka upp hummerköttet, men spar kloköttet. Tillsätt hummerhacket precis innan servering.
Blanda såsen med valfri pasta, helst tagliatelle, vi hade spagetti. Lägg upp i djupa tallrikar med kloköttet på toppen. Njut!

IMG_0769

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *