Spagetti med salsicciasås eller en ny favorit hos barnen.

Som jag skrev tidigare så kommer alltid svågern med dom mest sagolika julkorgar på julafton och i år var det med ett paket med Hot Salsiccia. Dock var det ganska kort hållbarhet på den och jag har ju bestämt mig för att minska vårt matsvinn radikalt och även fast jag är duktig på att ta hand om det mesta så kan jag alltid förbättra mig. Sagt och gjort, härom dagen blev det en kanongod pastasås med just salsiccia i och oj, vad sorkarna glufsade i sig, gick rätt upp på topp 3 enligt den äldste.
Samtidigt som du lagar denna goda rätt så sätter du denna på repeat, jag är som besatt av den, gudars så bra!

Spagetti med salsicciasås
Tillagningstid: Ca 1 timme

6 st råa salsicciakorvar (gärna Hot, om du hittar)
2 vitlöksklyftor
2 små rödlökar
1 stor, röd chili eller 2 små (tänk på att dom mindre är ofta starkare)
2 lagerblad
80 ml rött vin
2 burkar krossade tomater á ca 400 g
½ muskotnöt
Salt
Svartpeppar

120 g riven parmesan
1 ½ dl grädde

500 g spagetti

Ta av skinnet från korvarna, hacka upp köttet. Fräs i lite olivolja och bryt upp bitarna mer med en slev eller stekspade. När köttet börjar få lite färg sänk värmen och tillsätt finhackade vitlöksklyftor, hackad rödlök, hackad chili (inga frön med) och lagerbladen. Bryn försiktigt i ca 20 min tills rödlöken börjar bli brun.
Öka värmen på plattan, tillsätt vinet och fräs tills det nästan reducerat bort. Sänk värmen, tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i ca 45 minuter.
Tillsätt ca ½ riven muskotnöt och smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner grädden och parmesanen.
Koka pastan och blanda med såsen, servera med extra parmesan.

IMG_0744

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *