Bourbon street chicken eller hur man har en otroligt trevlig lördag.

Har haft en underbar dag på alla sätt, började som sagt med ett mördarpass på gymmet 07.45 och fick en energikick som hette duga, har varit så pigg och energisk hela dagen. Kickade igång familjen och åkte till Tekniska museet, mötte upp svågern och svägerskan och körde en heldag där. Åt en riktigt god lax med vitvinssås i museirestaurangen, inbillar jag mig eller har museerna börjat satsa på god mat i sina restauranger? Har ätit väldigt gott de senaste gångerna jag varit på museer.

IMG_0832

 

Men innan vi åkte till Tekniska så satte jag igång Crock Poten/slökokaren och gjorde en riktigt smarrig Bourbon Street Chicken. Originalreceptet är amerikanskt så därför kommer måtten att anges i cups som jag grovt konverterat, jag köpte mina amerikanska cup-mått billigt på Clas Ohlsson.

Bourbon Street Chicken
Tillagningstid: 7-8 timmar
Förberedelsetid: 5 minuter

6-8 frysta kycklinglårfiléer
1 vitlöksklyfta, finhackad eller 1 msk vitlökspulver
¼ tsk torkad, malen ingefära
¼ cup (59 ml) äppeljuice
¼ cup (59 ml) ljust eller mörkt muscovadosocker (jag hade mörkt)
2 msk ketchup
1 msk äppelcidervinäger
½ cup (118 ml) vatten
¹⁄³ cup (79 ml) soja

Lägg de frysta kycklinglårfiléerna i botten på Crock Poten. Vispa ihop övriga ingredienser och häll över kycklingen. Tillaga i 7-8 timmar på låg. Konsistensen blir som pulled chicken, fast jag ville ha mina hela så jag la upp dom försiktigt på tallriken. Sila vätskan, vispa ner lite vetemjöl och reducera (koka ner) i en kastrull på hög värme på spisen.
Servera med ris (jag hade vildris) och valfria grönsaker. Njut!

IMG_0836

 

Underbart att det snöat så mycket idag, så Svarta Faran (snowracern) fick komma fram! Nu har vi precis kommit in igen från backen med rosiga kinder så nu blir soffhäng och mys för hela slanten.
Ha en ljuvlig lördagskväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *