På riktigt, jag vet inte var veckorna tar vägen, lite läskigt faktiskt, dagarna bara springer iväg. Kan kanske bero på att man är inne i vardagen igen med alla aktiviteter och allt det innebär… Men mat lagas det i alla fall, varje dag till och med. Jag har som ni kanske förstår snöat in lite på min kära Crock Pot, så roligt. Finns dock ett problem, den lagar ju maten, det är inte jag som lagar maten, jag kan inte briljera i köket, vad ska jag ta mig till? 😀
Skämt åsido, härom dagen började jag städa ut frysen (ogilla på den) och hittade lite nötfärs så jag lagade jag köttbullar i Crockisen, väldigt goda sådana och receptet funkar alldeles utmärkt att laga utan slökokare, låt dom bara puttra klart i tomatsåsen. Nu kommer jag ju naturligtvis inte ihåg hur jag gjorde tomatsåsen, jag är som den svenske kocken i Mupparna, jag bara slänger ihop (och runt) saker och förmodligen låter jag lika konstigt också. noll koll alltså.
Köttbullar à la muppkocken
400 g nötfärs (absolut inte blandfärs, blir för lösa, fråga mig, jag har testat)
1 dl ströbröd
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk mellangrov svartpeppar
2 msk kalvfond
1 ägg
1 ½ dl mjölk eller grädde
1 dl riven parmesan
Rivet skal av 1 citron
(Lite finhackad persilja om så önskas)
Blanda ströbröd med finhackad eller riven gul lök, pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, fond, mjölk eller grädde och låt det stå och svälla en stund. Blanda ner färsen, parmesan, citronskal och eventuellt persilja och blanda ihop allt ordentligt. Rulla ca 25 köttbullar och ned i tomatsåsen i grytan.
En enkel tomatsås gör du med en burk passerade tomater, pressad vitlök, salt, peppar och valfria kryddor såsom basilika, oregano eller dylika.
Koka i Crock Poten på Låg i 4 timmar eller på Hög i 1 timme, kolla att de verkligen är genomstekta om du kör på den kortare tiden. Om du inte har slökokare så låter du bara köttbullarna puttra i tomatsåsen tills de är klara, ju längre desto bättre.
Servera med nykokt pasta.