Slökokt Boeuf Bourguignon eller en söndag i skiftgång.

Sköna söndag eller till en viss del, den var sanslöst fylld med aktiviteter, så pass att vi var tvungna att gå i skift här hemma. Minstingen var bjuden på två kalas på två olika håll vid olika tider och för störstingen var det bowling, massa läxläsning och fotbollsträning som gällde och samtidigt borde hemmet ses över då jag är helt övertygad om att det bor ett elakt troll i nån garderob som smyger fram på natten och stökar ner… För det kan ju omöjligt vara vi…
Och vad passar bättre dagar som denna än ett slökok i Crock Poten?! Eller vad sägs om en 7-timmars Boeuf Bourguignon? Och ha alltid i åtanke när du lagar mat med vin, vilket jag har fått lära mig, om du inte kan tänka dig att avnjuta ett glas av vinet så använd det heller inte i maten. Det betyder dock inte att du behöver hälla ner ett 200-kronors vin i maten men välj inte något ”fulvin” för det blir stor skillnad. Idag använde jag mig av Bellingham (nr 2056), och det var riktigt intressant att göra en Bourguignon i Crocken, vilken mustig vinsmak det blev och så otroligt gott!

Boeuf Bourguignon

Ca 800 g högrev
1 stor gul lök
200 g rökt sidfläsk
10-15 st champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk soja
1 köttbuljongtärning
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
2 dl rödvin
1 dl vatten
3 msk Maizena-redning

IMG_0890

Putsa köttet och skär i mindre bitar, ca 2×2 cm. Tärna sidfläsket, klyfta den gula löken, kvarta champinjonerna och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg ner allt i Crock Pot-grytan. Tillsätt sojan, buljongtärningen, svartpepparen, lagerbladet, vinet och vattnet. Tillaga på Låg i 7 timmar. När det återstår ca 10-15 minuter, rör ned Maizenan.
Servera med potatismos och ättiksgurka, njut!

IMG_0893

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *