Kyckling med soltorkade tomater-/parmesansås eller var tog helgen vägen?!

Men vad i…. Är det söndag kväll, redan, var tog helgen vägen? Fast det sägs ju att tiden går fort när man har roligt, haft en riktigt mysig helg i skidbacken och bio bland annat, såg Big Hero 6, rekommenderas varmt, riktigt bra! Har blivit en del restaurang- och take away-mat i helgen, slapp matbloggare, jag vet…men gott!
Hittade ett recept i min to-cook-list som jag inte testat än och som blev riktigt lyckat, en ny bra och enkel vardagsrätt.

Kyckling med soltorkade tomater-/parmesansås (4 port.)

4 kycklingfiléer eller 8-10 kycklinglårfiléer
Salt
Svartpeppar
3-4 vitlöksklyftor
¼ tsk chiliflakes
2 ½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning enligt anvisning på förpackning)
1 ¼ dl grädde
En näve strimlade soltorkade tomater i olja (låt dom rinna av)
½ dl (rågad) riven parmesan
¼ tsk torkad timjan
¼ tsk torkad oregano
¼ tsk torkad basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Peppra och salta kycklingen (var försiktigt med saltet, inte för mycket, både buljong och parmesan i såsen). Bryn kycklingen gyllene runt om i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Finhacka vitlöken och bryn den i samma stekpanna som kycklingen. Tillsätt chiliflaksen och bryn lite. Vispa i buljong, grädde och tillsätt tomaterna, kryddorna och parmesanen, låt puttra ihop i 3-5 minuter. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med ugnsrostade potatisklyftor.

Smaklig spis!

IMG_0980

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *