Balsamico-/honungsslökokt fläskkarré eller när Crock-Poten är som bäst!

Jag har börjat mitt nya jobb därav bloggtystnaden. Om jobbet verkar bra? Det verkar vara himmelriket bland jobb, underbar stämning, härliga kollegor och utmanande arbetsuppgifter, oj vad jag älskar’t. Dock är det förståeligt nog väldigt mycket ny information och nya rutiner som ska in i min lilla, lilla hjärna som är överhettad nu av all info. Igår kväll somnade jag 20.00, en fredag…trött tjej… Men ha tålamod med mig, jag är snart tillbaka med bättre uppdatering.

Mannen har stått för mer eller mindre för all matlagning denna vecka och att komma hem en fredagskväll till lammracks med potatisgratäng och rödvinssky är något jag kan vänja mig vid. 🙂
Men idag hade vi fullt ös med massa aktiviteter som prova-på-dag för äldste sorken på Engelska skolan bl a och det är då Pottan (Crock-Poten) är som allra bäst, ner med alla ingredienser och sen sköter den sig själv.
Idag blidde det en balsamico- och honungsslökokt fläskkarré.

Balsamico- och honungsslökokt fläskkarré

Ca 1 kg fläskkarré
2 ½ dl kött- eller grönsaksbuljong (½ tärning till 2 ½ dl vatten)
1 ¼ dl balsamvinäger
1 msk Worchestershiresås
1 msk soja
1 msk honung
½ tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor, finhackade

1 dl grädde
½ kött- eller grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar

Lägg fläskkarrén hel i Crock-Potens kärl. Koka upp vattnet med buljongtärning. Blanda ihop buljongen med resterande ingredienser och häll över fläskkarrén. Koka på Låg  i 6 timmar.

IMG_1090

Ta upp köttet och dela i större bitar eller mindre om du föredrar det. Sila av skyn ner i en kastrull, reducera (koka ner) till ca hälften, tillsätt 1 dl grädde och den halva buljongtärningen, smaka av med salt och peppar. Servera med köttet med såsen och rostade potatisklyftor, riktigt riktigt gott!

IMG_1092

 

Smaklig spis och ha en riktigt härlig lördagskväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *