Hemma igen efter en fantastisk vecka på Rhodos! Kan varmt rekommendera Rhodos stad, härligt ställe som erbjuder det mesta, sol, bad, galna båtturer, shopping, bra mat!
Är du där/ska dit får du inte missa restaurang Tamam, så otroligt bra, men räkna med en 45-minuters kötid utanför!
Naturligtvis köptes det med en del godsaker hem. 🙂 Fast 3 liter olivolja kommer inte räcka länge…
Men allvarligt talat, hur kan fem veckor gå så himla fort?!
Semestern är slut och på måndag är det tillbaka till verkligheten… Ser dock fram emot lite vardag, rutiner och att braka igång med träning och yoga, kroppen skriker efter rörelse efter ryggläge på beachen i en vecka!
Men nu över till lite mat!
Innan jag och sorkarna åkte till Rhodos åkte vi en sväng till käraste vännerna på Visingsö och där bjöd jag på en väldigt lyckad asiatisk biffsallad med glasnudlar. Ja, vaddå, jag åker hem till mina vänner och lagar mat, är det nåt konstigt med det?! 😉
Asiatisk biffsallad (8 port.)
1 – 1,5 kg flankstek (beroende på hur hungriga ni är)
Jag marinerade flanksteken i en woksås/marinad från Persgården. Men ta vilken marinad du har hemma eller känner för.
Grilla flanksteken tills den fått fin yta men ska vara medium/rare.
Och glöm inte eldnings-/grillningsförbudet på vissa platser i Sverige!!! Går alldeles utmärkt att steka flanksteken också.
Sallad:
250 g glasnudlar (jag hade nudlar gjorda på mungbönor)
1 – 2 gurkor
2 -3 morötter
2 paket, färska sugar snaps
1 paket, färska böngroddar
2 röda chilifrukter
Koka nudlarna enligt anvisning, låt svalna något. Hyvla gurka och morot med t ex osthyvel. Skiva chilifrukterna tunt och behåll fröna om du vill ha mer hetta. Blanda ihop allt.
Och dressingen höftar jag måtten på ett ungefär då jag är helt värdelös på att ta mått och skapa recept att följa… 😀
Smaka av, det ska vara sött, syrligt och salt!
Dressing:
4 lime, pressade
5 – 6 tsk fisksås
2 – 3 msk socker
2 – 3 vitlöksklyftor (rivna)
2 – 3 msk riven ingefära
2 – 3 msk sesamolja
Blanda samman alla ingredienser till dressingen, Tips för limen är att micra den i ca 10 sekunder så får du mer saft ur den.
Viktigt här är att du smakar av så du får den som du vill ha den, prova dig fram. Jag älskar sesamolja så jag öser på med den.
Häll över dressingen salladen, blanda runt.
Servera salladen med skivad flankstek, toppa med färsk koriander och salta jordnötter.
Nu ska jag göra något så otroligt sexigt som att sortera och vika tvätt, wooo!
Hörs snart!
Kärlek,
Helena