Blomkåls- & broccoligratäng eller back to the vardag.

Jag mjukstartade första arbetsdagen efter semestern med att jobba hemifrån, inte pga eget val utan för att logistiken kring minstingens fotbollsskola, lämna bil på verkstad och åka in till jobbet inte riktigt gick ihop. Väldigt tacksam dock att jag har ett jobb som det fungerar med att jobba hemifrån ibland, men lite irriterad över att vi fick ha sprillans nya bilen i ca 2 månader innan någon försökte slanga bensin och bröt sönder hela tanklocket! 🙁
Är man så korkad att man inte vet att det inte går att slanga bensin ur nya bilar?! Giv. Mig. Styrka…

Nåja, ingen idé att sura över det, har ingen lust att slösa energi på negativitet och när man har miljöerna nedan runt hörnet hemma så känns allt avsevärt mycket bättre.

Igår lagade jag en blomkåls- och broccoligratäng à la LCHF, måste hitta tillbaka till det som funkar bäst för mig. Har blivit alldeles för mycket stärkelserik mat sista tiden och jag mår verkligen inte bra av det. Och när jag säger så betyder det inte att jag försöker trycka på min livsstil på någon annan utan du äter på det sätt du mår bäst av. För mig har LCHF varit klockrent, fått mer energi, kilona rasat, magen känns inte uppblåst och jag får nästan aldrig blodsockerdippar på eftermiddagen.
Men som sagt nu har denna här varit dum och moffat som om det inte fanns någon morgondag…

Blomkåls- och broccoligratäng

1 stort blomkålshuvud
1 bukett broccoli
1 gul lök
2 paket bacon
200 g färskost av Philadelphiatyp
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 – 2 tsk
 vitlökspulver
2 msk tomatpuré
En liten skvätt grönsaksfond
Ev lite soja
Salt & peppar
2 dl riven ost


Sätt ugnen på 200 grader.
Koka blomkål och broccoli i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
Hacka lök och bacon och fräs i lite olivolja med salt och peppar, smaka av.
Lägg blomkål och broccoli i en ugnsfast form och strö bacon- och lökfräset över.
Vispa ihop färskost, grädde, ägget, vitlökspulver, tomatpuré, grönsaksfond och ev soja. Häll över i formen.
Strö den rivna osten över.
Grädda mitt i ugnen i 20 – 30 minuter, håll koll så inte osten bränns.

Ät den som den är eller servera med en köttbit och en grönsallad, jag hade utskuren biff och ruccolasallad.

Nu måste jag ringa min PT och boka pass, nu ska semesterkroppen väckas till liv!

Kärlek,
Helena

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *