Gaaaah, det är bara onsdag, jag behöver helg!
För alltså, semesterhjärnan jag har…
Jag känner mig helt urblåst, jag tittar på min backlog (to-do-list) och undrar på allvar, är det det här jag jobbar med, är det här verkligen mina arbetsuppgifter?!
Har uppenbarligen lyckats koppla bort allt som har med jobbet att göra under semestern, men det är väl ändå ett ganska sunt tecken.
Lyckades i alla fall kickstarta hjärnan någorlunda under förmiddagen idag, men är fortfarande en aning borta och så galet trött efter dagen.
Men det är bara att vakna till liv för den här hösten kommer inte bli att leka med, så mycket att göra, så lite tid, både privat och professionellt.
Jag lyckades i alla fall knåpa ihop en middag till mig och avkommorna, enkelt, gott och snabbt, som det ska vara alltså!
Lax med wasabisås
Färsk laxfilé (mängd efter tycke och hunger, jag beräknade 200 g per person då mina killar vräker i sig lax)
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen, jag hade även lite chiliolja och vitlökspeppar på.
Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min (beroende på ugn)
Wasabisås:
2 dl creme fraiche
2 dl majonnäs
Ca 2 msk wasabipasta på tub (jag vill ha sting, så jag hade nog mer än så)
Skal och saft av 1/2 citron
1 – 2 tsk risvinäger
1 – 2 tsk honung
Salt & peppar
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med den kalla såsen och valfria tillbehör. Killarna fick kokt potatis och jag körde ruccola, haricots verts och salladslök med sesamolja på.
Smaklig spis!
Kärlek,
Helena