Fylld lövbiff eller hur många gånger man kan bryta ihop på en dag.

Hur många gånger kan man bryta ihop på en dag?

 

För mig blev det 3…

PMS, inflammationen from hell i ett finger, separationsångest, kabrakförkyld och febrig gjorde att min motståndskraft var lika med noll idag och jag som verkligen verkligen inte gråter på jobbet. 3 gråtattacker senare…den professionella strategin sket sig ganska rejält…
Och det är inte en enda som vill tröstkramas när man är sjuk… 😀

Det här med personlig utveckling är en galen berg- och dalbana, mådde hur bra som helst härom dagen och nu är det bara blaaaah.
Ska tilläggas att att jag har fått lite väl mycket spontan (icke önskad från min sida) ”feedback” senaste dagarna och min personlige coach utmanade mig ner i fosterställning igår, börjar inse att han kanske inte är den mest inkännande coachen… Dags att byta kanske?!
Fast vem är jag att uttala mig egentligen som gav min syn om och till en kollega som jag värnar mycket om, men inte tusan hade han bett om det. Så jag är lika osmidig jag…har lite dåligt samvete nu…

Avslutade dagen med en feedback-session (som jag bett om) med min fantastiska chef som jag nu ska lämna, det gjorde inte separationsångesten mindre. Tänk om jag kunde klona henne och ge till alla anställda, då skulle alla längta till jobbet! Där pratar vi om ett modernt, coachande, utvecklande och utmanande ledarskap och efter den sessionen kom bryt nr 3. Alltså, ni får förstår nivån på mig idag, emotionell much?!

Apropå emotionellt och PMS, jag har aldrig lidit av det tidigare, men har ju börjat gå in i övergångsåldern och bam, där kom humörsvängningarna! Vad tusan händer? Hur råder man bot på detta? Jag verkligen avskyr att ha dessa humörsvängningar och bli ett emotionellt vrak, har ni några tips på vad jag kan göra för att lindra? Hjälp!

Och vad göra när man är ett patetiskt, emotionellt haveri?! Själamat naturligtvis!
Och en av mina favoriter när det kommer till comfort food är fylld lövbiff med massa vitlökssmör och ruccola!

Fylld lövbiff

Lövbiff av nöt så det räcker till minst 1 dubbel dvs 2 skivor per person
Pastrami, helst av nöt eller kalkon (godast) men fläsk funkar också
Lagrad ost (Jag hade 24 månader lagrad Grevé)
Salt & peppar
Mjöl att vända lövbiffen i

Lägg 1-2 skivor pastrami och 2-3 skivor ost på en skiva lövbiff, lägg på den andra skivan.
Salta och peppra båda sidor. Banka ut lövbiffen med en köttklubba eller något annat med lite tyngd i.
Vänd i t ex vetemjöl.
Stek i rikligt med smör tills ytan blir krispig och brynt som du vill ha det.

Servera med valfritt smaksatt smör, jag kör helst vitlök.

Resten av familjen fick ugnsrostad potatis till och jag en ruccolasallad.

Nu ska jag bara andas och försöka hitta läget där jag faktiskt bara inser att jag är i obehag, punkt. Inga värderingar eller spinna vidare på obehaget, bara andas!

Kärlek,
Helena

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *