Vilken fullspäckad, men ack så trevlig helg! Det var fotbollsmatcher, kalas, dop, vänner men det bästa av allt, Carmina Burana med käraste vännen på Globen och avrundning med tapas på, enligt mig, Stockholms bästa tapasställe, Ramblas. Ren njutarhelg med andra ord!
Kvällen var inte heller så pjåkig, hade date night med mannen på Mathias Dahlgrens Matbaren, som har en Michelin-stjärna, vilket jag förstår, ljuvligt gott, rekommenderas varmt!
I söndags avrundade vi helgen med fylld fläskytterfilé, gick inte av för hackor det heller dock kanske inte Michelinklass. 🙂
Fylld fläskfilé
Valfri mängd hel fläskfilé (ingredienserna är dock beräknade till 2 st filéer på ca 600 g styck)
5-6 körsbärskvisttomater (soltorkade tomater funkar ypperligt också, är nästan godare till och med)
2 pressade vitlöksklyftor
1 boll mozzarella
En näve basilika
Salamikorv, några skivor eller jag hittade hela, salaminikorvar på Lidl
Krydda fläskfilén med valfria kryddor och bra med salt runt om. Bryn i stekpanna tills filén är gyllenbrun runt om.
Släng alla övriga ingredienser i en matberedare och kör ihop till en massa.
Skär en djup ficka mitt på och längs med filén och fyll med massan.
In i ugnen på 200 grader tills röran har smält ihop och fått bra med färg.
Serverades med potatisgratäng och en sallad på babyspenat.
Smaklig spis och ha en fortsatt härlig kväll, nu ska jag krascha min proppfulla mage i soffan.