Köttbullar med svecia och citron eller när yngste herrn får bestämma.

Jag är ensamstående den här veckan, mannen är på konferens på Kuba av alla ställen och har ca 30 grader och sol, själv har man grått och ca 3-4 grader, men jippie på den eller nåt. Sa jag att mitt liv suger? 🙂
Nej, det gör det verkligen inte, men jag är låg, riktigt låg. Fast idag var äldste sorken hos en kompis efter skolan och jag fick lite kvalitetstid med yngste herrn, lille E, och det är så himla mysigt. 5 år och så klok och så nyfiken och så otroligt underbar, idag var det stjärnbilder och potentiella aliens. Inte lätt att ha en mamma som gillar astronomi och science fiction och sedan ställa frågor om rymden och aliens, han fick mycket att tänka på stackarn, hahaha. Jaja, himla lagom med ögonen, jag har lagt undan pengar för framtida terapi för båda mina barn, den du! 😉
I och med att vi var själva, lillgrisen och jag, så fick ju naturligtvis han bestämma mat och då blev det kladdiga (stuvade) makaroner och köttbullar, föga överraskande. Jag kände dock inte för ”vanliga” köttbullar så jag letade upp ett recept med andra smaker ur gömmorna. Jag brukar i vanliga fall servera dessa köttbullar i en tomatsås men vad tusan, stuvisar funkar det med.

Köttbullar med svecia och citron

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g blandfärs
1 finhackad, liten gul lök
2 finrivna vitlöksklyftor
1/2 kruka finhackad persilja
2 dl riven Svecia-ost (eller annan god ost)
1/2 – 1 citron, endast skalet, finrivet (var noga med att bara ta det gula annars kan det bli beskt)
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg och låt det svälla några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla lagom stora bollar av smeten och stek i valfritt fett tills de fått fin färg.

Funkar till de flesta pastarätter men allra bäst i en god tomatsås.

Smaklig spis!

IMG_0554

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *