Gulaschig gryta eller hur man piggar upp en regnig dag.

Gårdagen bjöd på tristaste möjliga väder, spöregn och grått grått grått. Turligt nog hade dagis planeringsdag och var stängt så jag och lille E drog iväg och hängde på Andy’s Lekland hela dagen tillsammans med hans bästis. Jag var nog mer trött efter x antal timmar där än vad dom var, vilka Duracell-kaniner! Så lagom trött och ruggig av vädret var det läge för att göra lite välgörande gryta, gjorde en gulaschig variant fast inte tomatbaserad.

Gulaschig gryta

1,5 kg grytbitar av t ex högrev (jag använde färdigköpta grytbitar som funkar alldeles utmärkt bara de får koka en stund)
2 st gula lökar
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
½ citron, finrivet skal av
1 tsk torkad timjan
½ tsk torkad mejram
1 tsk stött, hel kummin
½ tsk cayennepeppar
2 msk eller 2 tärningar mörk oxbuljong
1 liter vatten

2 st paprikor, gul och röd

Bryn köttet i smör i en stekpanna, häll över i en gryta/stor kastrull. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över i grytan.
Skala och grovhacka löken, lägg ner i grytan tillsammans med de finrivna vitlöksklyftorna, salt, paprikapulver, citronskalet, timjan, mejram, stött kummin, cayennepeppar och oxbuljongen. Häll på vattnet. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt grytan puttra i ca 2 ½ timme.

IMG_0609
Precis innan servering så strimla paprikorna tunt och släng ner i grytan. Servera med kokt potatis.

IMG_0608

 

Smaklig spis och trevlig kväll! Nu ska jag baka citronkladdkaka, härliga tider!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *