Dålig bloggerska, jag vet, men det har varit sjukstuga här hemma och även det bästa av allt, väldigt mycket firande! Firande? Det här drömjobbet som jag har jagat i ett halvår ni vet?! Det är mitt nu, jag landade det, jag är så glad och lycklig och stolt och en väldigt massa känslor!!!
Men ner på jorden och åter till verkligheten, idag är det fettisdagen, semlor, bästa bakverket, woohoo! Jag älskar verkligen en välgjord semla, jag menar verkligen älskar! Men middagen jag gjorde blev så god att jag orkade inte härligheten som låg och väntade på mig i köket, dagens i-landsproblem eller?! Nåja, den får bo i kylskåpet inatt så tar jag den till frukost…:D
Dagens middag blev min chili con carne med quesadillas (stekt tortillabröd med ost) till. Jag tillhör inte dom som serverar ris till min chili con carne, tycker det blir alldeles för mäktigt.
Chili con carne
500 g nötfärs
500 g blandfärs
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 rejäla nypor chiliflakes
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 tsk paprikapulver
3 dl vatten
4 msk tomatpuré
2 msk japansk soja (eller saltreducerad)
1 msk balsamvinäger
½ dl chilisås
2 burkar vita bönor i tomatsås
Ev. 1 msk honung om det behövs mer sötma
Bryn kött- och blandfärsen i lite smör tills den blivit genomstekt, häll över i en gryta. Hacka löken och finhacka vitlöksklyftorna, fräs i lite smör, häll över i grytan. Hacka paprikorna, häll ner i grytan. Tillsätt chiliflakes, salt, svartpeppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré, soja, balsamvinäger och chilisås, låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av eventuellt av med honung och mer kryddor. Häll ner bönorna och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
Servera med valfria tillbehör. Jag hade quesadillas till, dvs två tortillabröd med ost emellan som jag steker i tills osten smält och brödet fått fin färg.