Sjukstuga! Här bollar vi förkylningar och influensor mellan oss och jag som trodde vi hade klarat oss från årets sjukaste månad, tji på den! Nåja, huvudsaken är att jag är fit for fight på måndag då jag börjar mitt nya, underbara jobb!
Och dagar då varken kropp eller hjärna är på topp är det bästa enkel, men rejäl mat. Så härom dagen blev det min superenkla, men ack så goda köttfärslimpa.
Busenkel köttfärslimpa
800-1000 g färs (jag hade 50/50 bland- och nötfärs)
1 påse fransk löksoppa (pulver)
2 dl creme fraiche
1-2 ägg
Bacon om så önskas
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda soppulvret med creme fraichen och ägget/äggen, låt svälla en stund.
Blanda ner köttfärsen ordentligt.
Forma till en limpa, täck med bacon om så önskas.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.