Men vad i…. Är det söndag kväll, redan, var tog helgen vägen? Fast det sägs ju att tiden går fort när man har roligt, haft en riktigt mysig helg i skidbacken och bio bland annat, såg Big Hero 6, rekommenderas varmt, riktigt bra! Har blivit en del restaurang- och take away-mat i helgen, slapp matbloggare, jag vet…men gott!
Hittade ett recept i min to-cook-list som jag inte testat än och som blev riktigt lyckat, en ny bra och enkel vardagsrätt.
Kyckling med soltorkade tomater-/parmesansås (4 port.)
4 kycklingfiléer eller 8-10 kycklinglårfiléer
Salt
Svartpeppar
3-4 vitlöksklyftor
¼ tsk chiliflakes
2 ½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning enligt anvisning på förpackning)
1 ¼ dl grädde
En näve strimlade soltorkade tomater i olja (låt dom rinna av)
½ dl (rågad) riven parmesan
¼ tsk torkad timjan
¼ tsk torkad oregano
¼ tsk torkad basilika
Sätt ugnen på 200 grader. Peppra och salta kycklingen (var försiktigt med saltet, inte för mycket, både buljong och parmesan i såsen). Bryn kycklingen gyllene runt om i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Finhacka vitlöken och bryn den i samma stekpanna som kycklingen. Tillsätt chiliflaksen och bryn lite. Vispa i buljong, grädde och tillsätt tomaterna, kryddorna och parmesanen, låt puttra ihop i 3-5 minuter. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med ugnsrostade potatisklyftor.
Smaklig spis!