Aprikosbalsamkyckling eller det här blev ju inte som jag tänkt.

Att det kan vara så himla jobbigt att tänka…

 

Första veckan tillbaka i verkligheten med en agenda som fick mig att undra vem som sprängt en bomb i den. Och jag har tydligen ett jobb där jag behöver tänka och reflektera väldigt mycket, gick så där kan jag erkänna.

Därför blev nog gårdagens middag som den blev också, lite så där.
Jag gillar att hitta bra, enkla rätter med få ingredienser, bra när man har en kalender som min. Missförstå mig rätt, jag älskar att ha mycket att göra, jag kallas inte illern på uppåttjack utan anledning. 🙂
Men ibland är det skönt att bara slänga ihop nåt utan att behöva tänka så mycket.

Nåja, here goes, jag ska göra om detta och modifiera lite mer, men ni får första testet.

Aprikosbalsamkyckling

Ca 900 g kycklingfilé eller lårfilé
0,75 dl aprikossylt
0,5 dl balsamvinäger
2,25 dl kycklingbuljong (vatten+tärning/fond)
4 msk färsk timjan
Salt & peppar

Salta och peppra kycklingen, stek i lite olja så den får färg. Lägg över i en gryta.
Blanda ihop aprikossylt, balsamvinäger, kycklingbuljong och timjan. Häll blandningen över kycklingen, låt puttra i en 20 minuter på låg/medium värme.

Servera med ris eller couscous.
Eller som jag gjorde med en enkel grönsallad.

Som sagt, ganska mesig rätt men den tål att jobbas lite med.

Lek med rätten, gör om, prova er fram!

Kärlek,
Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *